Često postavljana pitanja – ČPP

Gdje mogu kupiti Bebetto dječja kolica?

Popis trgovina koje drže Bebetto modele možete potražiti OVDJE.

Gdje mogu vidjeti cijene Bebetto modela?

Naše preporučene cijene Bebetto modela možete potražiti na webshopu BabyLand

Koje autosjedalice se mogu montirati na Bebetto dječja kolica?

Prije kupnje autosjedalice, uvjerite se da autosjedalica ima preporuku proizvođača dječjih kolica, što određuje je li kombinacija proizvoda sigurna za vaše dijete. Provjerite naše preporuke OVDJE.

Imam problem s kolicima - što mi je činiti?

Čak i mali nedostatak može biti problematičan pri vožnji kolica, ali ponekad je jednostavan postupak da se problem riješi. Neki problemi nastaju zbog nepoštivanja pravila sadržanih u uputama i/ili neispravne uporabe proizvoda. Pogledajte koje probleme možete sami jednostavno riješiti OVDJE.

Servis Bebetto proizvoda na području Hrvatske rješava distributer i uvoznik:
Altruist d.o.o.
Trstenjakova 1a, 42000 Varaždin
Tel: +385 42 488 558
e-mail: upit@altruist.hr

Potrebni su mi zamjenski/rezervni dijelovi, gdje ih mogu pronaći?

Neke dijelove poput zračnica i kotača možete pronaći na webshopu BabyLand.hr, dok je za neke dijelove potrebno obratiti se servisu:

Servis Bebetto proizvoda na području Hrvatske rješava distributer i uvoznik:
Altruist d.o.o.
Trstenjakova 1a, 42000 Varaždin
Tel: +385 42 488 558
e-mail: upit@altruist.hr

Koje su razlike između Bebetto modela?

Ako želite znati razliku između različitih modela, pozivamo vas da se upoznate sa tablicama koje smo pripremili u odjeljku USPOREDBA MODELA.

Koje su težine dječjih kolica Bebetto?

Težine Bebetto dječjih kolica prikazane su u opisu svakog modela kao i u odjeljku Tehnički podaci, koji su dostupni na stranici Usporedba modela. Svim naporima pokušavamo prikazati najtočnije podatke, no želimo istaknuti da razlike u premazima koje se koriste u konstrukciji, kao i različite boje presvlake mogu uzrokovati odstupanja težine (+/-) 200 g.

Jesu li dječja kolica Bebetto sigurna? Da li se možemo pouzdati u njih?

Da. Bebetto kolica su izrađena u skladu s EN 1888: 2012 standardom, koji detaljno specificira sigurnosne zahtjeve. Neprestano se trudimo osigurati da kolica pružaju najveću moguću sigurnost za dijete. Osim toga, provodimo vlastite testove, postavljajući iznimno stroge zahtjeve.

Da li Bebetto dječja kolica imaju amortizere?

Da, u kolicima Bebetto, svi kotači imaju amortizer. Opruge kod stražnjih amortizera imaju mogućnost podešavanja mekog ili tvrdog moda rada – ovisno o vrsti tla. Sustav za apsorpciju udara (SAS) u prednjim vilicama osigurava potpunu apsorpciju udarca. Osim toga, valja istaknuti da su kotači veliki i široki, što definitivno osigurava visoku udobnost vožnje.

Gdje se proizvode Bebetto dječja kolica?

Bebetto kolica su u potpunosti proizvedena u Poljskoj. Sve komponente koje koristimo tijekom proizvodnje također su napravljene u Poljskoj.

Da li je moguće okrenuti bebu prema naprijed i prema natrag?

Da – naša kolica su opremljena s odvojivim sjedalom, te imaju takvu mogućnost. Štoviše, promjena sjedala je vrlo jednostavna, pa cijela promjena traje samo nekoliko sekundi.

Je li sportsko sjedalo podesivo?

Naslon za leđa u sportskom sjedalu je podesivi u širokom rasponu (od sjedenja do ležanja), što omogućava da se dijete udobno smjesti. Štoviše, sportsko sjedalo je konstruirano na takav način da sjedalo nikada nije u kosom položaju i ima dodatni središnji sigurnosni pojas, što sprječava da dijete sklizne. Također su podesivi oslonac za noge i sjenilo.

Da li uz kolica dolaze dodatne torbe?

U dječjim kolicima Bebetto na raspolaganju je shopping košarica na dnu kolica. U odabranim modelima, u shopping košaru je umetnuta dodatna torba koja se može ukloniti, što olakšava brzo pražnjenje predmeta – što je osobito korisno kod sklapanja kolica. Osim toga, uključena je i mamina torba (koja ima mogućnost montiranja na konstrukciju), gdje možete udobno nositi sve potrebne dodatke tokom šetnje s djetetom.

Od kojih materijala je izrađena konstrukcija Bebetto dječjih kolica?

Konstrukcija Bebetto kolica je izrađena od aluminija, što znači da je konstrukcija vrlo čvrsta i lagana. Što se tiče završne obrade i lakiranja, lak se nanosi primjenom metode praškastog lakiranja.

Da li se prednji kotači mogu zaključati za vožnju ravno?

Da – prednji rotirajući kotači mogu se zaključati uz pomoć gumba koji se nalazi na svakom od prednjih kotača.

Na koji način se pumpaju gume u kotačima?

Kotači Bebetto imaju standardni auto ventil, te možete koristiti univerzalne pumpe ili kompresore. Gume moraju imati tlak zraka kakav je označen na rubu kotača (0.6 BAR).

Da li se može regulirati visina ručke dječjih kolica?

Da, položaj ručke u kolicima Bebetto je podesiv, što omogućuje udobno rukovanje bez obzira na visinu roditelja.

Za djecu koje dobi su namijenjena dječja kolica Bebetto?

Bebetto kolica namijenjeni su djeci od rođenja do 3 godine starosti. Košara – prema normi EN 1888: 2012 – pogodna je za dijete koje ne može samo sjediti, ili se penje na koljena i ruke. Maksimalna težina djeteta u košari je 9 kg (otprilike 6 mjeseci – ovisno o rastu djeteta).

S druge strane, sportsko sjedalo je namijenjeno za dijete do 15 kg (otprilike 3 godine – ovisno o rastu djeteta). Sportsko sjedalo potrebno je koristiti čim beba počinje samostalno sjediti ili pokušava se penjati van iz košare.

Mogu li se dječja kolica Bebetto koristiti u sportu (trčanje, rolanje...)?

Ne, Bebetto dječja kolica nisu namijenjena za korištenje tokom trčanja ili rolanja.

Kako održavati tkanine i presvlake dječjih kolica Bebetto?

Presvlake i tkanine dječjih kolica Bebetto nisu namijenjena za strojno pranje. Za održavanje presvlake u dobrom stanju dulje vrijeme, preporučljivo je isprati vlažnom krpom ili spužvom s blagim deterdžentom i čekati da se osuši.

Kako održavati skidive tkanine i podloge dječjih kolica Bebetto?

Skidive tkanine i podloge nisu pogodne za strojno pranje. Preporučujemo uklanjanje nečistoće vlažnom krpom s blagim deterdžentom i čekati da se osuši.

Da li podvozje Bebetto dječjih kolica zahtjeva posebno održavanje?

Kako bi se osigurala kvalitetna vozna svojstva Bebetto dječjih kolica, s vremena na vrijeme je potrebno suhom krpom očistiti podvozje s kotačima, te zatim čiste pokretne dijelove lubricirati sa mazivom/lubrikantom koji odbija vodu.